بروز شده در : چهارشنبه 8 فروردین 1403 ساعت 11:34 قبل از ظهر

آخرین اخبار

کد خبر: 29236
تعداد نظرات:۲۲ دیدگاه
تاریخ انتشار:چهارشنبه 9 تیر 95 1:38 ق.ظ

لطفا مجوز ندهید

کنگان در محاصره دکه های فلافل فروشی/ کنگان یک دکه روزنامه فروشی هم ندارد

اختصاصی ثلاث- فلافل فروشی ها در کنگان بسیار زیاد شده اند و هر مدت بر تعداد آن ها اضافه می شود؛ در این میان چیزی که بیش از همه به چشم می خورد دکه های فلافلی و سمبوسه است که چهره شهر را کمی نامطلوب کرده است

” مبلمان شهری به عنوان یکی از مولفه های مطرح در طراحی شهری و به عنوان عنصری از کل شهر، تجلی دهنده ساختار و هویت شهری می باشد. در واقع مبلمان شهری بخشی از سیمای شهر را تشکیل می دهد که همواره زیبایی، هماهنگی و تناسب آن موجب چشم نوازی محیط شهری شده و همچنین عامل ارتباط دهنده بین انسان و محیط می گردد و محیطی جذاب را برای ساکنان و همچنین گردشگران را فراهم می آورد. طراحی و ایجاد مبلمان شهری از عواملی است که در ایجاد هویت، زیبایی و خوانایی شهر اهمیت فراوان دارد.

المان ها و مبلمان های شهری از عوامل جذب گردشگران می باشند که با مکان گزینی و طراحی بهینه می توان به جذب حداکثری گردشگر نائل گردد.  “

” امروزه در شهرهای اروپا و امریکا کارشناسان به جزئیات سیما و نمای شهری اهمیت می دهند و گاهی همان قدر که طرح های جامع و تفصیلی شهری اهمیت دارند، برای مبلمان و سیمای شهر نیز بهای ویژه ای پرداخت می کنند. “

کنگان یکی از شهرهایست که تمام زیر ساخت های آن تا همین اواخر و قبل از سرشماری قبلی جمعیت، حتی برای جمعیت ۲۵ هزار نفریَش نیز جوابگو نبود و به یکباره انفجارجمعیتی وحشتناکی در آن رخ داد؛ با این وجود زیر ساخت­هایش هیچ گاه به تناسب انفجار جمعیت رشد نکرد.

مبلمان شهری کنگان به لحاظ خیابان بندی و و آسفالت از شرایط بسیار خوبی برخوردار است که این نتیجه تلاش شهرداری و شورای اسلامی بندر کنگان می باشد.

ولی در بعد دیگر که همان بحث اِلمان می باشد، شهر کنگان فاقد آن است و حتی میدان وسط شهر( شهید بهشتی) که مدت هاست تخریب شده هنوز فکری به حال آن نشده است. حتی در این خصوص فراخوانی برای طرح میدان جدید وسط شهر از طریق همین سایت منتشر شد که روی هم رفته استقبالی از آن به عمل نیامد اما نمی دانیم چه داستانی در کار است که به محض اینکه شهرداری قصد ساخت این پروژه می کند، عده ای احتمالا سنگ اندازی می نمایند.

علاوه بر المان که که در شهر کنگان، موردی خاص و قابل دفاعی از آن به چشم نمی خورد، وجود دکه های پر تعداد در این شهر، حسابی چهره شهر را تحت شعاع خود قرار داده است.

اینکه آیا تمام این دکه ها مجوز دارند؟ پاسخ احتمالا خیر باشد.

حدود ۳۵ دکه در بندر کنگان وجود دارد که غالبا عرضه کننده فلافل هستند و تعداد کمی هم به عرضه کالاهای غیر ضروری و غیر فرهنگی و حتی بعضا مضر مانند سیگار می پردازند.

وقتی این حجم از دکه را در شعاع کم نسبت به یک دیگر متصور شویم، ایراد کار بیشتر به چشم میخورد.

مطمئنا مجوز تعدادی از این دکه ها را بنا به تعارفات مرسوم مسئولین و ارباب رجوع اعطا شده و مبنای ان نیز امرار معاش و کسب روزی مراجعه کنندگان برای مجوز دکه ها بوده است.

 باید این سوال را از خود پرسید که چرا این تعارفات در کلان شهرهایی مانند اصفهان به چشم نمی خورد؟

بعد از ظهر یک روز عادی در کنگان با یک گشت و گذار ساده در سطح شهر، دکه های فلافلی و سمبوسه ای و عرضه کننده کالاهای و اقلام غیر ضروری پر شماری به چشم می خورد که چشم انداز نا مناسبی را برای کنگان ایجاد کرده است.

قطعا این همه دکه فلافلی در وجب به وجب شهری مانند کنگان، نشان از قحطی فلافل نیست.

افسوس که بجای ۳۵ دکه موجود حتی یک دکه روزنامه فروشی یا حداقل گل فروشی ایجاد نشده است.

البته مواردی هم بوده که مجوز روزنامه فروشی و کارهای فرهنگی را گرفته اند ولی آن ها نیز به علت بازار خوب این اغذیه، فلافل را بر روزنامه فروشی ترجیح داده اند که این موضوع نیز مستقیما به بحث نظارت ضعیف برمی گردد.

مشکل دیگری که وجود دارد، جانمایی دکه های درون شهر است. خیلی از این دکه های فلافل فروشی، جلوی رستوران ها، فست فودها، فروشگاه های بزرگی ایجاد شده اند که باعث اعتراض آن ها نیز شده است.

اغذیه فروشی ها و فست فودها معتقدند، با گرفتن پروانه کسب و پرداخت مالیات و بیمه و عوارض و نظارت بهداشت، غذایی سالم را در اختیار مشتری قرار می دهند و چنانچه مشکلی به لحاظ کیفیت غذا و مسمومیت پیش بیاید، قابل پیگیری هستند و لذا دادن مجوز به دکه های اغذیه فروشی، هم چهره شهر را زشت کرده و هم اینکه حق آن ها را ضایع می کند.

می توان برای تشویق جهت ایجاد دکه هایی مانند روزنامه فروشی، همین هزینه اندک عوارض را حذف کرد و تا یک سقف معینی نیز هزینه برق ان را پرداخت.

به هر حال به هیچ وجه زیبنده شهر ما، دکه های پر تعداد نیست و قطعا شهروندان و مسئولین نیز دوست ندارند شهرشان به داشتن دکه های فلافل فروشی و سمبوسه فروشی آن هم به تعداد بسیار زیاد، شهره خاص و عام شود و لذا در این زمینه نیازمند ساماندهی مجدد و تجدید نظر می باشد.

هدف از انتشار متن بالا تخریب فرد، گروه یا هیچ نهادی نیست، صرفا جهت اطلاع می باشد

یادداشت: مصطفی صفایی

 

 

IMG_4125 IMG_4127 IMG_4132 IMG_4138 IMG_4144 IMG_4145 IMG_4153 IMG_4156 IMG_4157 IMG_4162 IMG_4166 IMG_4167 IMG_4170 IMG_4171 IMG_4175 IMG_4179 IMG_4180 IMG_4186 IMG_4198 IMG_4200 IMG_4211

 

نظرات

  1. حمید says:

    این مشکلات باید تو جلسه کمیسیون نظارت پیگیری شود. صد در صد باید مثل سایر واحدهای صنفی پروانه کسب داشته باشند و حدود فاصله براشون مشخص بشه. واقعا قحطی فلافل اومده تو شهر یا دنیای …………………

    • ثلاث says:

      کاربر گرامی با عرض پوزش بخشی از نظر شما ویرایش شد.

    • شهروند says:

      همشهری عزیز کدام کمیسیون نظارت
      شما نظارت میبینی،اینهمه بیرون بر وغذا فروشی فاصله رعایت کردن که دکه ها رعایت کنند به تو چه شهری کمیسیون نظارت مسول رسیدگی به دکه فلافل و روزنامه است این همه فروشگاه بزرگ پوشاک و لوازم و مصالح فروشی و…بدون پروانه چه کسی نظارت میکنه
      نظارت بر قیمت چه میشه؟نظارت بر کیفیت و بهداشت …..

  2. خوش بیان says:

    مسخره هست به کرات دیدم همین دکه ها مواد غذایی شون جلو دید مردم هست اما فست فود و رستوران ها بارها شاهد پلمپ شدن بخاطر نداشتن بهداشت بودیم در کنگان رستوران واقعی وجود خارجی ندارد همه کترینگ و بیرون بر هستند و کیفیت غذا خیلی پایین هست بنده تا الان از تمام رستوران های کنگان استفاده کردم

  3. ممد says:

    شهرداری یه سر و سامونی بده به زباله ها و چهره شهر

  4. محمد says:

    دوست عزیزی که تحقیق کردند واین مقاله تهیه کردند بعد دیگر قضیه رانادیده گرفته وباید صحبتی با صاحبآن دکه ها می‌کردند از وضعیت معیشت و مشکلات و چرا اینها دکه دار شده اند
    ما که در نزدیکترین شهر اقتصادی دنیا هستیم مشکل کار ومعیشت داریم اجبارا دکه دارشدیم واله پول این دکه ها وام گرفتیم ساختیم شما خبر ندارید واقعا شهرداری بزرگترین کمک بما کرده و زندگی ما نجات داده است شما ۳۵ دکه دیدی ولی آدمهایی که نانشان ازاین دکه است ندیدی بعضی دکه ها ۲ خانواده نون میخورند شاید ۵۰ خانواده ناچیز امرارمعاش میکنند همه آدمهایی فقیر وکمک درآمد

  5. موسي كرمي says:

    با تشکر از گزارش خوب آقای صفائی
    امیدوارم فرهنگ روزنامه خوانی توسط مسئولین از شهرداری تا فرمانداری و آموزش و پرورش تا بقیه نهاد ها اول از خود و بعد دانش آموزان و مردم را نهادینه کنند تا بهتر فرهنگ سازی بشه .که متاسفانه فاجعه بزرگی در راه هست .

    • شهروند says:

      آقای کرمی شما روزنامه دار و توزیع کننده هستید استقبال مردم را دیدید حالا چند نفر دیگه تواین شهر کار روزنامه فروشی دایر کنند آیا جواب میده دکه روزنامه فروشی مرحوم نصرت مکاری تبدیل شد به فلافل فروشی دکه زیرپل هوایی روزنامه داشت شد قرص و مواد که شهرداری جمع کرد حالا یکی سر ایستگاه عسلویه روزنامه داره خودم مراجعه کردم مشتری نداره

  6. محسن says:

    کی گفته کنگان دکه روزنامه فروشی نداره ؟ داره شما تیتر نوشته را کمی مغرضانه نوشتید دست کم گرفتن شغل شریف فلافل فروشی توهین نیست؟شما فکرمیکنیداگه من روزنامه بفروشم میخرند . هیچ‌وقت مثل بقیه که بودند ورشکست شدن رفتن سیگار میفروشند.

  7. ناشناس says:

    تو بوشهر که مرکز استانه هم همین طوره مدیریت ضعیفه برادر… مدیریت

  8. ناشناس says:

    مردم این دکه ها را برای امرار معاش راه اندازی نموده با دکه روز نامه فروشی می توان امرار معاش کرد؟

  9. ناشناس says:

    با اومدن تکنولوژی موبایل و تبلت وکامپیوتر کسی دیگر بدنبال روزنامه و مجله نیست در هر رشته و موضوعی صدها مطلب در لحظه میشود خوند و مطالعه کرد حتی فرهنگ کتابخوانی و کتابداری هم ازبین رفت ما برای پیداکردن یک تحقیق یامطلب باید ساعتهادرکتابخانه وبین اساتید میگشتیم ولی الان با یک سرچ ساده اینکار بدون هزینه در لحظه انجام میشود

  10. امید says:

    مشکل صنف محترم فلافل فروشها نیستند،مشکل شهرداریه که از این بنده خدا ها داره پول میگیره و به جاش توی شهر دکه میکاره.و قابل توجه ثلاث که میگن دکه روزنامه فروشی نیست!هست برادر اونم بزرگتر از دکه(خیابان ساحلی،روبروی اسکله،توی پاساژ،روزنامه فروشی آقای کرمی).ممنونم

  11. .... says:

    ثلاث جان شهرداری چطور وقتی یک جوان میخواد خونه بسازه بابت پروانه ساخت و آب و برق و نظام مهندسی تا ۱۰ میلیون تومن از جوونها میگیره.و پول پارو میکنه واز فلافل فروشی ها هم همینطور.ولی واسه سامان دهیشون اینطوری (گتری)عمل میکنه؟

  12. پریماه says:

    با سلام
    من همسر یکی از این دکه دارها هستم همسرم درشرایط کاملا
    بهداشتی داره ساندویچ میده دست مردم ولی چون دکه هست مردم فک میکنن غیر بهداشتیه
    در صورتی که بعضی از این مغازه ها در بدترین شرایط دارن کار میکنن

  13. فلافلی says:

    ممنون از ارشادات همه دوستان که باعث شدن شهرداری همه دکه وکیوسک ها به اتحادیه اصناف معرفی کنه وکلی پول بابت پروانه به ضرر ما بشه و ماکه ماهی ۷۰یا۸۰هزارتومان کرایه به شهرداری میدادیم آنهم بعد ۶ ماه یکبار حالا باید پول پروانه به صنف وبهداشت وشهرداری بدیم کرایه شهرداری هم با این تبلیغات شما حتما بیشتر میشه باز هم ممنون از اینکه باعث بریدن نون ما شدید

  14. ناشناس says:

    هدف ثلاث ازاین برنامه چه بود مشکل مردم یا فشار برروی مردم /این نوشته شماهدف دار بود میخواستید دکه دارها بدبخت کنید وهمشون ببرید زیر نظر صنف حالا ماباید یکملیون و۱۰۰هزارتومان بدیم به صنف درمقابل چی مگه صنف چ کاری بری ما میکند اصلا چکار برای بقیه مغازه دارها کرده هرچی مغازه غریبه است پروانه نداره ولی کیوسکها باید پروانه بگیره ………….

  15. چرا مجوز ندن؟پس مردم از کجا نون بخورن؟شاید کسی پول اجاره مغازه نداشته باشه.
    ممنون از سایتتون.

  16. ......... says:

    با سلام
    ثلاث، تاحالا رفتی ازشون بپرسی که دکه هایی که ساختید چقدر قیمتشه؟
    از یکیشون که پرسیدم بهم گفت شهرداری فقط با یک جوشکاری قرارداد بسته و جایی دیگه هم نمیشه رفت. و هرکدوم دور و بر بیست میلیون تومن پاشون میفته. مگه این بنده خداها چقدر درآمد داشتن و دارن که بتونن همچین دکه هایی رو بسازن. لااقل یه وام با درصد پایین هم بهشون بدن ، چیزی از سازمانها کم نمیشه و دکه ای ها هم بهتر میتونن به دکه هاش و فضای اطرافشون برسن.
    ممنون

  17. درنا says:

    سلام درود برشما

  18. نادر says:

    واقعا که مسخرس خوب دکه زیاده که زیاد باشه انتظار دارین این دکه دارا چی کار بکنن برن دزدی یا برن شرکت که هر سه چهار ماه حقوق میدن بعد چند سال میندازنشون بیرون که غیر بومی هارو استخدام کنن می گی دکه روزنامه تو کنگان نیس آخه چی می خوان تو روزنامه جز اختلاس دزد ی کلاهبرداری های مدرن بخونن به نظر من برو سرتو به دیوار بزن بعدش درمورد دکه دار های کنگان نظر بده

  19. نادر says:

    می گی دکه روزنامه توی کنگان نیس اولا مردم چی می خوان بخونن تو روزنامه جز اقامت گرفتن های آقازاده‌ها، اختلاس، کلاهبرداری های مدرن،…. دوما به نظرت دکه فلافلی راحتتره یا روزنامه ای خوب معلومه روزنامه داری ولی وقتی سود نداشته باشه به نظرت طرف چی می خواد ببره سر سفره زن بچه اش سوما هیچ دکه ای بدون مجوز نیس تحت هیچ شرایطی پس لطفا اخبار دروغ الکی نزارین زحمت این دکه داران عزیزو نمیبینی فقط حرف میزنی

ارسال نظر

این خبر برای شما تهیه شده است لطفا نظرتان را بیان کنید.

یادداشت سایت

متن