بروز شده در : پنجشنبه 30 فروردین 1403 ساعت 10:46 قبل از ظهر

آخرین اخبار

کد خبر: 42417
تعداد نظرات:بدون نظر
تاریخ انتشار:چهارشنبه 21 تیر 96 8:47 ب.ظ

تالاب مصنوعی و رونق پرنده نگری

ثلاث- مدیر کل سازمان گردشگری استان: ایجاد تالاب مصنوعی از جمله راه کارهای جهت مبارزه با بیابان زایی و پدیده گرد و غبار که از جمله مسائل بحرانی محیط زیست استان بوشهر قلمداد می شود.

به گزارش ثلاث، مدیر کل سازمان گردشگری استان گفت: هزینه سنگین احداث تصفیه خانه ها به همراه بوی بد ناشی از مکانیزم تصفیه فاضلاب موجب گردیده در برخی از کشورها تالاب های مصنوعی احداث کنند.

ناصر امیرزاده ادامه داد: با گسترش فرایند تخریب طبیعت و از بین رفتن بسیاری از تالاب های طبیعی کشور یافتن راهکاری برای ادامه حیات جانوری حائز اهمیت است.

وی با بیان این که تالاب مصنوعی یکی از راهکارهای کم هزینه برای دفع و تصفیه بهداشتی فاضلاب و پساب مناطق شهری می باشد؛ تصریح کرد: ایجاد تالاب مصنوعی از جمله راه کارهای جهت مبارزه با بیابان زایی و پدیده گرد و غبار که از جمله مسائل بحرانی محیط زیست استان بوشهر قلمداد می شود.
وی افزود: ساخت تالاب عملیات پیچیده ای متشکل از بخش های متنوعی در مطالعات، بررسی مکان، طراحی سایت و مرحله اجرایی و ساخت است که نیاز به یک تیم مجرب و کارکشته دارد تا از بروز آسیب های احتمالی جلوگیری شود.

وی با اشاره به اینکه تالاب مصنوعی هرگز نباید در حریم چاه آب، قنات، رودخانه و سایر آب های سطحی ساخته شود؛ اظهار داشت: جهت کاهش احتمال نشت پساب به لایه های زیرین خاک پس از گودبرداری بایست به صورت صحیح زیرسازی گردد و فاصله مناسب را با واحد مسکونی داشته باشد.
امیرزاده گفت: اینکه احداث تالاب مصنوعی در محدوده سه راه( عالیشهر به بوشهر) تا چه حد امکان پذیر می باشد موضوعی است که باید توسط کارشناسان و متخصصان این بخش مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد چرا که پتانسیل “نی زار یا آبگیر” فعلی در بخش های مختلف از جمله پرنده نگری به عنوان پردرآمدترین بخش از اکوتوریسم بسیار بالاست و می تواند صنعت گردشگری استان را با رشد چشم گیری مواجه سازد.
وی ادامه داد: هر ساله با آغاز فصل سرد، استان بوشهر شاهد مهاجرت انبوه پرندگان از سایر نقاط سردسیر کشور و جهان می باشد که این مهاجرت فرصت مناسبی برای توسعه ی پرنده نگری به عنوان یکی از زیرشاخه های اکوتوریسم (که یکی از راهکارهای توسعه اقتصادی در مناطق کمتر توسعه یافته و با زیرساخت های ضعیف است) به شمار می رود.

وی افزود: پرنده نگری دارای ویژگی هایی است که توانسته آن را به پرطرفدارترین و پردرآمدترین شاخه ی اکوتوریسم تبدیل نماید؛ باید توجه داشت که درآمدهای چند میلیارد دلاری از فعالیت پرنده نگری در دنیا باعث گردیده که از این فعالیت به عنوان صنعت پرنده نگری یاد گردد.
مدیر کل سازمان گردشگری استان گفت:  یکی از مقاصد همیشگی این پرندگان مهاجر آبگیری است که در اثر تخلیه پساب شهری بوشهر و مناطق اطراف در سه راهی شهر جدید عالیشهر شکل گرفته است. این مکان فضای مناسبی برای فعالیت پرنده نگری ایجاد نموده و عکاسان و پرنده نگران شناخته شده استان و یا حتی کشور، عکس های منحصر به فردی از پرندگان داشته اند. اما متاسفانه حضور پرندگان در این آبگیر به تدریج عامل شیوع بیماری هایی در این پرندگان شده یا خواهد شد و ممکن باعث مرگ و میر این موجودات زیبا شوند. وجود عوامل غیر بهداشتی و آلاینده ها، مرگ و میر ناشی از مسائل فوق را به شکل فزاینده ای در فصل مهاجرت افزایش می دهد.
امیرزاده ادامه داد: اینکه این مکان می تواند به عنوان یک تالاب، پساب شهری را تصفیه کند؛ یک سایت مناسب و در دسترس پرنده نگری باشد و در نهایت نمادی برای مدیریت و استفاده بهینه از منابع گردد منوط به انجام مطالعات کارشناسی و امکان سنجی است. به همین سبب امیدواریم مطالعات جهت تدوین برنامه ای اصولی برای تبدیل این آبگیر به یک تالاب مصنوعی در اسرع وقت شکل بگیرد و بتواند این معضل زیست محیطی را به یک جاذبه گردشگری تبدیل کند.هنر ما استفاده از منابعی باید باشد که با مطالعه درست میتوانیم از آن به سود اشتغال زایی در استان عزیزمان نهایت بهره را ببریم.

 

اخبار مرتبط

  • مطلب مرتبطی پیدا نشد.

نظرات

ارسال نظر

این خبر برای شما تهیه شده است لطفا نظرتان را بیان کنید.

یادداشت سایت

متن