بروز شده در : جمعه 28 اردیبهشت 1403 ساعت 2:07 بعد از ظهر

آخرین اخبار

کد خبر: 15743
تعداد نظرات:بدون نظر
تاریخ انتشار:سه شنبه 29 اردیبهشت 94 11:58 ق.ظ

شناسایی ۳۴ بیمار مشکوک به سرخک و تزریق واکسن به ۷ هزار جمی

ثلاث: از هفته گذشته آمار مبتلایان به بیماری سرخک در شهرستان جم افزایش یافته است.

خلیج فارس: شماری از شهروندان جمی در جنوب استان با اشاره به افزایش شمار مبتلایان به بیماری سرخک طی یک هفته گذشته در این شهرستان، خواستار اطلاع رسانی در این خصوص شده اند.

به گزارش ثلاث و به نقل از خلیج فارس؛ در جریان تماس با فرماندار شهرستان و رییس شبکه بهداشت جم، آنها اعلام کردند که اعلام آمار بیماران مبتلا به سرخک و اقدامات صورت گرفته پیرامون آن باید توسط دانشگاه علوم پزشکی اطلاع رسانی شود.

در همین حال رییس دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر در گفتگو با «خلیج فارس» شناسایی چندین بیمار مبتلا به سرخک در جم را تایید کرد.

شناسایی ۳۴ بیمار مشکوک و ۹ بیمار مبتلا به سرخک
دکتر علیرضا رئیسی گفت: طی دو هفته اخیر ۳۴ بیمار مشکوک به سرخک در شهرستان جم شناسایی شده که براساس آزمایش های صورت گرفته ابتلای ۹ نفر آنها به این بیماری تایید شده است.

رئیسی با اشاره به اینکه واکسیناسیون سرخک در برنامه واکسینه همه کودکان کشور قرار دارد، افزود: این واکسینه تا بالای ۹۷ درصد ایمنی ایجاد می کند، اما بعضا امکان دارد این بیماری عفونی در کمترین سطح بروز کند.

رئیسی درباره شیوع بیماری سرخک در جم توضیح داد: اولین موردی که شناسایی شد، هفته پیش و در یکی از دانش آموزان بود که علائم بالینی مبنی بر تب و عوارض پوستی داشت و در آزمایش های انجام شده بیماری اش تایید شد.

وی ادامه داد: تاکنون براساس علائم اولیه، ۳۴ نفر در شهرستان جم مشکوک به بیماری سرخک بوده اند که براساس آزمایش های بعدی، از این تعداد ۹ نفر بیماری شان تایید شده و تحت مراقبت های درمانی قرار گرفتند.

 

به ۷ هزار نفر در جم واکسن تزریق شد

رییسی درباره اقدامات صورت گرفته برای مقابله با افزایش بیماری گفت: براساس پروتکل جهانی، در چنین مواقعی باید در شعاع هزار متری از کانون پیدایش سرخک، افراد زیر ۱۵ سال واکسن دریافت کنند که ما برای افزایش ایمنی بیشتر، این شعاع را به ۴ هزار متر افزایش داده ایم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به فعال شدن ۲ پایگاه ثابت و ۱۶ تیم واکسیناسیون در شهرستان جم، به «خلیج فارس» گفت: با سرعت عمل شبکه بهداشت و درمان شهرستان، به ۷ هزار نفر از جمعیت زیر ۱۵ سال شهرستان جم واکسن سرخک تزریق شده  است.

دوره بیماری در شهرستان دو هفته است

وی درباره اینکه واکسیناسیون تا کی ادامه می یابد؟ تصریح کرد: با توجه به درخواست تعطیلی مهدکودک ها و همچنین قرارداشتن مدارس در فصل امتحانات که تمرکز جمعیتی افراد زیر ۱۵ سال را کاهش می دهد، امیدواریم دوره این بیماری ۲ هفته بیشتر نباشد.

بیماری سرخک تحت کنترل است

این مقام مسئول تصریح کرد: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته، بیماری سرخک در شهرستان جم تحت کنترل درآمده و از خانواده ها هم می خواهیم در صورت مشاهده علائم بالینی بیماری در افراد زیر ۱۵ سال نظیر تب یا علائم پوستی، بدون دلهره و نگرانی به مراکز بهداشتی مراجعه تا در صورت تایید بیماری شان، واکسن سرخک به آنها تزریق شود.

اتفاق شهرستان جم منشا خارجی داشته است

وی درباره اینکه آیا منشا بیماری سرخک در شهرستان جم خارج از کشور بوده؟ خاطرنشان کرد: بررسی های اولیه ما همین موضوع را نشان می دهد، طوری که اولین مورد ابتلا به سرخک مربوط به دانش آموزی بوده که والدین وی از سفر زیارتی عتبات عالیات در عراق برگشته اند.

وی افزود: ضمن اینکه در فروردین ماه امسال هم که سرخک در جیرفت و جنوب فارس افرادی بیشتر از شهرستان جم را مبتلا کرد، منشا ان از اتباع خارجی بود.

خانواده ها نگران نباشند

رییسی بار دیگر از خانواده‌ها خواست به دلیل انجام واکسیناسیون کامل در منطقه نگرانی نداشته باشند، از آمادگی کامل مراکز درمانی و تهیه واکسن کامل سرخک در شهرستان جم خبر داد و گفت: این مراکز در نوبت صبح و عصر آماده پذیرش برای تزریق این واکسن هستند.

سرخک، بیماری ویروسی
سرخک یک بیماری تنفسی به شدت واگیردار است که از طریق قطرک‌های تنفسی پخش‌شده بوسیله سرفه و عطسه در هوا منتشر می‌شود.

پیش نشانه های آن تب، ترشح بینی ، سرفه و برجستگی های سرخ رنگ با مرکزی سفید روی مخاط دهان است و بیشتر در افراد زیر ۱۵ سال و کودکان دیده می‌شود.

در گذشته سرخک بیماری خطرناکی بود ولی امروزه با وجود واکسیناسیون همگانی علیه این بیماری به مرحله حذف رسیده است، اما هنوز در مناطقی که واکسیناسیون همگانی بطور کامل انجام نشده، بعنوان یکی از علل شیوع بیماری یا مرگ در کودکان زیر پنج سال مطرح است.

در صورت دیدن سرفه ، تب کم شدت و دیدن برجستگی هایی بر روی صورت و تنه و اندامها باید به بیماری سرخک مشکوک شد. دوران نهفتگی بیماری بطور متوسط ۱۲روزاست یعنی افراد سالم بطور متوسط ۱۲ روز بعد از این که به بیماران نزدیک شده و تماس گرفتند علائم بیماری را نشان می دهند.

نظرات

ارسال نظر

این خبر برای شما تهیه شده است لطفا نظرتان را بیان کنید.

یادداشت سایت

متن