گیاه کِبر یا هندوانه کوهی که بخشی از مناطق حاشیه خزر، محل رویش آن است، خاصیتی ناشناخته در طب دارد.
گیاه کِبر یا هندوانه کوهی، درختچهای خاردار و پر شاخ و برگ است که اکثرا بر روی زمین گسترده است و با برگ های باریک و به رنگ سبز روشن دارد. میوه اش را خیار کبد می نامند و تقریبا به شکل و اندازه بلوط است.
وی در مورد زمان برداشت گیاه گفت: جمع آوری تکه های مولد گل (بیشتر به مصرف تغذیه و دارویی می رسد) باید در هر ۲ یا ۳ روز یکبار به طور دقیق انجام گیرد. باید در هر بار زمین زراعتی خوب رسیدگی شود و عملیات مذکور انجام شود. می توان ۲۰ تا ۳۰ سال از گیاه بهره برداری کرد. ماه های اردیبهشت و خرداد گل های درشت بسیار زیبای آن ظاهر می شود.
اثر نرم کننده و آرام کردن حملات آسم
این کارشناس گیاهاه دارویی ادامه داد: این گیاه در خاک های قلیایی و شور به خوبی رشد کرده و مقاومت زیادی به تنش آب و شوری دارد. مزه ی تند و گس و اثر آرام کننده، معرق، اثر نرم کننده دارد و در دفع سرفه و آرام کردن حملات آسم، دفع کرم کارساز بوده و در درمان دانه های پوستی سودمند است.
نقیبی تصریح کرد: از میوه گیاه که به خیار کِبر معروف است ترشی خوشمزه ای بدست می آید که اشتها آور بوده و جهت رفع گرفتگی های کبد و طحال موثر است. مصرف بیشتر آن در استان فارس و همدان مرسوم است.
سرمایه گذاری بر روی اسانس این گل و ورود سود به کشور
وی خاطر نشان کرد: گل کبر بسیار معطر است که عطری لطیف به همراه اندکی تلخی دارد و بوی این گل منطبق با مد عطر سازی دنیاست و با گران قیمت ترین عطرهای دنیا رقابت می کند و شاید سرمایه گذاری بر روی اسانس این گل بتواند سود سرشاری را وارد کشور کشور کند.
کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه میوه کال و نرسیده گیاه خاصیت ضد روماتیسمی دارد، به روش درست کردن ترشی آن اشاره کرد و افزود: ابتدا کبرها را شسته، دم آن را گرفته، در آب جوشیده و سرد شده بریزید. ۵ الی ۶ روز کبرها را در آن ریخته، طی این مدت هر روز آب نمک آن را عوض و در یخچال نگهداری کنید. پس از آن هندوانه کوهی یا همان کبر را از آب نمک خارج کرده و با آب روی حرارت گذاشته، وقتی به جوش آمد آب آن را دور بریزید و یکبار دیگر این کار را تکرار کنید تا تلخی آن گرفته شود. دقت کنید زیاد نجوشد زیرا ترشی هندوانه کوهی شما نرم می شود.
نقیبی ادامه داد: بعد از جوشیدن از روی صافی بریزید تا آب آن برود. یک ساعتی صبر کنید و هندوانه کوهی ها را در شیشه مخصوص ترشی ریخته و روی آن سرکه بریزید. بعد از آن کمی نمک اضافه کنید سپس آنرا محکم کرده و در جایی خنک یا در یخچال نگهداری کنید، بعد از ۲۰ روز الی یک ماه ترشی آن آماده است.
هندوانه کوهی رفع کننده دردهای مفصلی
این کارشناس گیاهان دارویی خاطرنشان کرد: ترکیب کبر با ادویه های معطر مانند سنبل الطیب و اسطو خودوس، تحلیل برنده و خارج کننده ترشحات سینه است و چون قاطع بلغم است از این رو برای دردهای مفصلی و سیاتیک و نقرس چه به صورت خوراکی و چه به صورت ضماد استفاده می شود. گیاه کبر یا همان هندوانه کوهی درمان کننده واریس و بیماری های جلدی بواسیر بسیار مفید است و برای شستشوی روده ها بکار می رود.
متن
بسام کریمی- من بی ثوادم و این مهمترین ...
مش مختار گفت: چته ملا مُنگ الدین اول ...
ندارد روغنی فانوس فرهنگ در این ...
از آسانسور که برگردند برمی گردند ...
بسام کریمی: وقتی در سال ۲۰۱۶ میلادی ...
یه صبح دیگه و یه سلام دوباره به همه شما ...
بسام کریمی (هامور) و اما امروزه ...
خب حضار گرانقدر... همه شما با بیوگرافی ...
ایهاالناس... دولتمردان گرام، سران ...
آقا من اعتراض دارم… یعنی نه تنها من ...