بروز شده در : شنبه 22 اردیبهشت 1403 ساعت 10:36 بعد از ظهر

آخرین اخبار

کد خبر: 61602
تعداد نظرات:بدون نظر
تاریخ انتشار:پنجشنبه 20 شهریور 99 0:31 ق.ظ

نشانه های فساد در سوسیس و کالباس چیست؟

ثلاث-گوشت و فرآورده های گوشتی، نقش مهمی را در تامین مواد مغذی مانند ویتامین و پروتئین موردنیاز انسان به عهده دارند.


فرآورده های گوشتی به ویژه سوسیس و کالباس یکی از پرمصرف ترینمواد غذایی در جوامع مختلف است.

با توجه به ماهیت فساد پذیر محصولات گوشتی به ویژه از لحاظ رشدمیکروارگانیسم ها و اکسیداسیون چربی ها به روش های بازدارنده واستفاده از مواد نگهدارنده برای جلوگیری و یا کاهش سرعت فساد اینمحصولات نیاز است.

مواد شیمیایی مختلفی برای افزایش زمان ماندگاری و حفظ کیفیتمحصولات گوشتی استفاده می شود که یکی از پرمصرف ترین آنها، نمک های نیتریت و نیترات است؛ نمک طعام باعث خوش طعمی ونگهداری غذا می شود.

نیترات و نیتریت مواد نگهدارنده ای هستند که باعث ایجاد رنگصورتی خوش رنگ می شوند.

گوشت و فرآورده های گوشتی ممکن است به آسانی در اثر میکروارگانیسم های مختلف آلوده شود و اگر شرایط حمل و نقل ونگهداری آن مناسب نباشد، باکتری های مولد فساد و بیماریزا رشد می کند و در نهایت منجر به بیماری در انسان می شود.

از روی برخی از علائم ظاهری می توان به فساد سوسیس و کالباس پی برد. ایجاد رنگ سبز، خاکستری در سطوح مجاور با هوا و لزج شدن سطح سوسیس و کالباس نشان دهنده رشد و فعالیت میکروارگانیسم ها است که در اکثر موارد به دلیل شرایط نامناسب نگهداری ایجاد می شود.

همچنین تغییر رنگ پوشش این محصولات نیز می تواند نشان دهنده رشد قارچ ها و کهنگی این فرآورده ها باشد. فرآورده های نیمه آمادهگوشتی که در شرایط یخچال نگهداری می شود عمر ماندگاری محدودیدارد.

بنابراین به تاریخ مصرف و انقضای این محصولات بر روی برچسب باید توجه کرد. ضمن آنکه از خریدن محصولاتی که در خارج از یخچال نگهداری می شود پرهیز کرد./

اخبار مرتبط

نظرات

ارسال نظر

این خبر برای شما تهیه شده است لطفا نظرتان را بیان کنید.

یادداشت سایت

متن