بروز شده در : شنبه 15 اردیبهشت 1403 ساعت 12:58 بعد از ظهر

آخرین اخبار

کد خبر: 19202
تعداد نظرات:۷ دیدگاه
تاریخ انتشار:شنبه 24 مرداد 94 8:30 ب.ظ

در دومین کنفراس ملی مخاطرات محیط زیست مطرح شد:

اپیدمی تلخ و تاثیرگذار فاجعه شیمیایی بر سلامتی مردم جنوب/ عسلویه را دریابید

ثلاث – بررسی نتایج تحقیقات پیشین، نشان داد که مسلماً این آلودگی های شیمیایی و به ویژه ذرات معلق در احتمال ابتلا به تنگی نفس، سردرد­های میگرنی، کم هوشی کودکان، سقط جنین مادران باردار، ابتلا به بیماری های پوستی، برونشیت مزمن و سرطان، مشکل غلظت خون، افزایش افسردگی، بی حالی، خشم و عصبانیت، و ظهور نشانگان بیماری اوتیسم در کودکان، موثر است.

آلودگی های عسلویه سه عنصر اصلی طبیعت آب(دریا)، خاک و هوا را نابود کرد.بررسی مطالعه زیر که توسط  علی محمدی یکی از دانشجویان بومی عسلویه در مقطع کارشناسی ارشد روانشناسی مشاوره انجام شده است اوج فاجعه را نشان
می دهد. در این مطالعه تمرکز پژوهشگر بر تهدیدات و خطرات آلودگی بر ساکنان بومی است.(ادامه مطلب در چکیده پژوهش آمده):

شهرستان عسلویه، قلب تپنده­ی اقتصاد ایران و قطب استقرار بزرگترین پالایشگاه های نفتی و صنایع پتروشیمی به عنوان نام ‌آورترین شهر، تولید گاز کشور شناخته می شود که دیدن آن افتخار را بر هر ایرانی ارزانی می‌دارد.

با این وجود، مشعل­های پالایشگاه­های منطقه که یکی از در آمدهای اصلی برای کشور نیز به شمار می­آید، باعث آلودگی شدید محیط زیست در منطقه شده است. به گفته ی برخی کارشناسان و سازمان ها، آلودگی هوای عسلویه ۱۰۰ برابر تهران است.تولید مواد و پسماندهای شیمیایی و هدایت این مواد آلوده ‌کننده به سمت مشعل‌هایی که رو به آسمان عسلویه قد برافراشته‌اند، خطر ابتلاء به بیماری‌های تنفسی را افزایش داده است.

گواهی-آلودگی-عسلویه

اکثر تحقیقات قبلی در این منطقه، به بررسی تأثیرات این آلودگی و آلاینده‌­های شیمیایی و صنعتی بر تخریب سواحل، زمین های کشاورزی و فرسایش خاک، انقراض گونه های جانوری و گیاهی در جنگل حرا، آلودگی خلیج فارس و کاهش آبزیان به علت دفع پسماندهای شیمیایی پرداخته اند؛ حال آنکه مطالعه حاضر، ضمن تایید این تاثیرات زیست محیطی درمنطقه، در صدد بررسی آثار این آلاینده های شیمیایی و آلودگی هوا و صوتی بر بهداشت جسمی و روانشناختی، مردم بومی ساکن در دو شهر بزرگ عسلویه و نخل تقی می باشد.

به جرأت می توان، گفت این اولین مطالعه­ ای است که در صدد بررسی تاثیرات این عوامل آلاینده ی زیست محیطی بر سلامت جسمانی و روانشناختی دو شهری که حدود ۳۶ هزار جمعیت بومی، در فاصله کمتر از یک کیلومتر این پالایشگاه ها، قرار دارند.

آلودگی-عسلویه (۱)

روش تحقیق در مطالعه حاضر؛ توصیفی- تحلیلی و با استناد به داده های کلان و اسناد و مدارک نظری می باشد. بررسی نتایج تحقیقات پیشین، نشان داد که مسلماً این آلودگی های شیمیایی و به ویژه ذرات معلق CO , CO ۲ , O۲ , NOX , SOX , NH۳ در احتمال ابتلا به تنگی نفس، سردرد­های میگرنی، کم هوشی کودکان، سقط جنین مادران باردار، ابتلا به بیماری های پوستی، برونشیت مزمن و سرطان، مشکل غلظت خون، افزایش افسردگی، بی حالی، خشم و عصبانیت، و ظهور نشانگان بیماری اوتیسم در کودکان، موثر است.

تابلو-سنجش-آلودگی-هوا-عسلویه

آلودگی-عسلویه (۲)

اخبار مرتبط

  • مطلب مرتبطی پیدا نشد.

نظرات

  1. iranreza says:

    عمو نیاز به تحقیق نبود که بعد از این چند سال دارن میگن تحقیق شده که و ش خ ؛معلوم بود این بدبختی سر مردم در میات با این همه مشکلات که برای مردم ایجاد کردن و این همه به کنار حق مردم منطقه هم خوردن امتیازش برای شیراز کلاس فرهنگیش تو شیراز جشنش تو شیراز خدایش با این همه سود که از این خاک در میارن یه درصدشم خرجش نمیکنن چه ویژگی هایی برای بچهایی این منطقه گذاشتید چه مکانهای تفریحی درست کردید از خدا بترسید ؛این همه خوردید کافی نیست آقا قبول هشتاد برای شما بیست برای رفع آلودگی فقط خرج کنید خواهش

  2. مجید says:

    چرا رنگ آب تیره است. فکر نکنم دیگه ماهی سالم مونده باشه

  3. M@tin says:

    باباجون هرکاری میکردید قبل از تحریم بود الان دگه دوران پسا تحربم هسیم…خودتون رو اصلاح کنید.

    • پارک لاله says:

      شما اچ اس ای ها ادعاتون چ خ پ میکنه . ی پتروشیمی تو امریکا تمام پسماندهاشو تو یک دریاچه میریخت که بحساب از الوده شدن میحط زیست جلوگیر کند بعد از گذشت چند سال اون دریاچه منفجر شد و تمام ساکنین اون منطقه همه رو به آتیش کشید. عسلویه> پالایشگاه ها و پیترشیمی ی زمانی نصف پسمانداشو توی کویر ایران میریختند بعد گذشت ۱ الی دوسال کلان شهرها بهشون گیر دادن گفتند به محیط زیست آسیب میرسونه خودن قضاوت کنید آهای شهر نشینا به نظر شما این انصافه مگه ما عسلویه و کنگان با شما چه فرقی داریم شما انسانید و ما هم انسانیم . تمام ریس روسای فازها شما تهرانیا شمالیا و… هستید حاضرم با جون خودم قسم بخورم حتی یک هفته تو این منطقه دوام نمیارید دیگه . آقا ی فکر بحال ما بکنید داریم نابود میشیم . تو شهر ما زنان عقیم سقط جنین داره فراوان میشه.
      یک سری دستگاهایی هست که ی چرخی به اروپا بزنید میبیند که چند دستگاه مکنده آلودگی دور اطراف پالایشگاه های نصب کردن و با این روش از محیط زیستشون محافظت میکنند و آلودگی های جمع آوری شده خوارک پتروشیمی ها و… میشود اونا حتی از آلودگی هاشون هم نمیگذرند . و پاساب هاشون هم دوباره توی یک درام جمع آوری میکنند و به وسیله یک پمپ و یک خط لوله به چاه اصلی میریزند با اینکارشون نه به دریا لطمه میزنند و نه به محیط زیست .
      متاسفانه پالایشگاه هایی امثال آریاساسول و… تمام پاساب هاشو تو دریا فرو میریزه
      مسولین کنگان عسلویه و بوشهر ما میدونیم چه دستی پشت پرده وجود داره ولی جواب خدا رو چه خواهید داد
      معلم من دوران دبیرستان بهم یاد داد که استاندارد فاصله پالایشگاه تا شهر حداقل ۵۰ کیلومتر باشه

      fentespes

    • M@tin says:

      درود بر شرفت.احسنت…مسئولین خودشون رو زدن به خواب…میدونید که کسی که خوابه رومیشه بیدار کرد ولی کسی که خودشو زده به خواب نههه.

  4. درياي جنوب says:

    مسئولین محترم بفرمائید در کنار این همه ضرر و زیان، اشتغال نیرو های بومی توقع زیادیست پس چی شد اون پیگیری هایی که قرار بود بکنید نتیجه اش چی شد اصلاً خودمونیم پیگری کردید

  5. امیدواریم مسولین به طور جد مساله آلودگی محیط زیست را پیگیری نمایند.

ارسال نظر

این خبر برای شما تهیه شده است لطفا نظرتان را بیان کنید.

یادداشت سایت

متن