بروز شده در : شنبه 15 اردیبهشت 1403 ساعت 12:58 بعد از ظهر

آخرین اخبار

کد خبر: 61581
تعداد نظرات:بدون نظر
تاریخ انتشار:چهارشنبه 19 شهریور 99 1:18 ب.ظ

بیماران مبتلا به کرونا با علائم خفیف را می‌توان در منزل تحت مراقبت قرار داد 

ثلاث-متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بیماران مبتلا به کرونا با علائم خفیف را می‌توان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در منزل تحت مراقبت قرار داد. 


دکتر کامران میرزایی گفت: از بیماران مبتلا به بیماری‌های خفیف کووید ۱۹ شامل علائم درگیری دستگاه تنفس بدون عارضه جدی به‌صورت علائم تب، احساس خستگی، سرفه، بی‌اشتهایی، ضعف، درد عضلانی، گلودرد، گرفتگی بینی و سردرد را می‌توان در منزل تحت مراقبت قرار داد.

وی تصریح کرد: همچنین بیماران با علائم اسهال، تهوع و استفراغ که فاقد عوامل خطرزا همچون بیماری‌های تنفسی، بیماری‌های کلیوی و یا بیماری‌هایی که منجر به کاهش سطح ایمنی فرد می‌شوند را نیز می‌توان در خانه تحت مراقبت قرار داد.

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان داشت: انجام مراقبت از بیماران مبتلا به بیماری خفیف کووید ۱۹ در منزل و ارائه خدمات مراقبتی برای آن‌ها به شرطی که اعضای خانواده بتوانند از آن‌ها مراقبت و پیگیری نمایند با رعایت پروتکل‌های لازم توصیه می‌شود.

دکتر میرزایی اظهار داشت: در این موارد لازم است بیماران و اعضای خانواده در مورد بهداشت شخصی، اقدامات اساسی پیشگیری از انتشار عفونت و چگونگی مراقبت از فرد مبتلا به کووید ۱۹، برای جلوگیری از گسترش و انتشار عفونت در تماس‌های خانگی آموزش ببینند.

تحرک و جابجایی بیمار باید در خانه محدود شود

وی یادآور شد: بیمار مبتلا به کووید ۱۹ خفیف را در یک اتاق با تهویه مناسب ( به‌طور مثال پنجره‌های باز و درب باز) قرار داده، تحرک و جابجایی بیمار را در خانه محدود کرده، و تحرک بیمار را در فضاهای مشترک خانواده به حداقل برسانید.

دکتر میرزایی تاکید کرد: اطمینان حاصل کنید که فضای مشترک مانند آشپزخانه، حمام و سرویس‌های بهداشتی تهویه مناسبی داشته و پنجره‌ها را باز نگه‌دارید.
متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: سایر اعضای خانه باید در اتاق دیگری سکونت یافته یا در غیر این صورت حداقل فاصله یک متری از فرد بیمار را رعایت کنند.

وی افزود: تعداد اعضای خانواده که نقش مراقب بیمار را به عهده‌دارند محدودشده و در حالت ایده‌آل وظیفه مراقبت از بیمار توسط افرادی که از سلامت مطلوبی برخوردارند و فاقد بیماری زمینه‌ای مزمن و نقص ایمنی هستند صورت گیرد.

دکتر میرزایی بیان داشت: تا زمانی که بیمار به‌صورت کامل بهبود نیافته و علائم و نشانه‌های بیماری کووید ۱۹ رفع نشده باشد اجازه ملاقات بیمار با دیگران داده نشود.

وی تصریح کرد: لازم است مراقبین بیمار بهداشت دست خود را از طریق شستشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون پس از هر نوع تماس با بیمار یا محیط نزدیک آن‌ها انجام دهند.

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: همچنین شست و شوی دست‌ها با آب و صابون نیز باید قبل و بعد از آماده‌سازی غذا، قبل از غذا خوردن، پس از استفاده از توالت و هر زمان که دست آلوده به نظر برسد انجام شود.

دکتر میرزایی اظهار داشت: اگر دست‌های مراقب بیمار به‌صورت واضح آلوده به نظر نمی‌رسند می‌توان از محلول الکل برای ضدعفونی دست‌ها استفاده کرد. برای دست‌های کثیف و آلوده شستشوی آن‌ها با آب و صابون توصیه می‌شود.

وی افزود: هنگام شستشوی دست‌ها با آب و صابون استفاده از حوله‌های کاغذی یک‌بارمصرف برای خشک‌کردن دست توصیه می‌شود در غیر این صورت از حوله‌های پارچه‌ای تمیز استفاده و آن را به‌دفعات تعویض و شستشو کنید.

استفاده از ماسک برای بیمار و تعویض مکرر آن الزامی است

دکتر میرزایی توصیه کرد: به‌منظور جلوگیری از آلوده‌سازی اطرافیان و محیط فرد بیمار، لازم است بیمار از ماسک استفاده کرده و به‌طور مکرر آن را تعویض کند.

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در افرادی که نمی‌توانند از ماسک استفاده کنند باید رعایت بهداشت تنفسی به‌صورت دقیق صورت گرفته و هنگام عطسه و سرفه حتما دهان و بینی بیمار با یک دستمال‌کاغذی یک‌بارمصرف پوشانده شود.

وی تاکید کرد: دستمال استفاده‌شده برای پوشاندن دهان و بینی بیمار باید پس از استفاده به‌صورت مناسب دور انداخته و یا تمیز شود به‌عنوان‌مثال ماسک‌های پارچه‌ای به‌صورت منظم و مکرر با آب و صابون یا مواد شوینده شسته شود.

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بیماران مبتلا به کرونا با علائم خفیف را می‌توان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در منزل تحت مراقبت قرار داد. 

دکتر کامران میرزایی افزود: انجام مراقبت از بیماران مبتلا به بیماری خفیف کووید ۱۹ در منزل و ارائه خدمات مراقبتی برای آن‌ها به شرطی که اعضای خانواده بتوانند از آن‌ها مراقبت و پیگیری نمایند با رعایت پروتکل‌های لازم توصیه می‌شود.

وی تصریح کرد: لازم است افراد مراقب بیمار از ماسک استفاده کرده و هنگام استفاده از ماسک از لمس سطح خارجی آن پرهیز کنند.

اگر ماسک با ترشحات بیمار خیس شد باید بلافاصله تعویض شود

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان داشت: اگر ماسک توسط ترشحات تنفسی بیمار خیس یا کثیف شود باید بلافاصله با ماسک خشک و جدید جایگزین شود.

دکتر میرزایی اظهار داشت: هنگام تعویض ماسک باید با تکنیک مناسب آن را از روی صورت برداشته به‌گونه‌ای که سطح خارجی ماسک لمس نشود. لازم است ماسک استفاده‌شده بلافاصله پس از برداشته شدن از روی صورت در یک کیسه نایلونی سربسته قرار داده‌شده و در سطل زباله درب دار نگهداری شود و پس‌ازآن دست‌ها با آب و صابون شستشو شود.

نیازی به استفاده از ظروف یک‌بارمصرف برای بیماران وجود ندارد

وی یادآور شد: باید از ظروف غذاخوری جدا برای تغذیه بیمار استفاده‌شده و پس از استفاده ظروف با مواد شوینده شسته و نیازی به استفاده از ظروف یک‌بارمصرف و دور انداختن آن‌ها نیست.

دکتر میرزایی تأکید کرد: باید سطوح و اشیا اطراف بیمار و وسایلی که توسط وی لمس شده به‌طور مکرر تمیز و ضدعفونی شوند. برای این کار می‌توان از مواد شوینده خانگی برای تمیز کردن آن‌ها استفاده کرد و سپس جهت ضدعفونی از محلول‌های ضدعفونی‌کننده خانگی معمولی حاوی با کلریت سدیم ۱ درصد استفاده کرد.

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بایستی از تماس مستقیم با مایعات بدن به‌ویژه ترشحات دهانی یا تنفسی، و مدفوع بیمار خودداری شود.

دکتر میرزایی بیان داشت: هنگام مراقبت‌های دهانی یا تنفسی بیمار و هنگام دست زدن به مدفوع، ادرار و سایر مواد زائد از دستکش یک‌بارمصرف و ماسک استفاده کنید. بهداشت دست را قبل و بعد از برداشتن دستکش و ماسک انجام دهید. 
وی افزود: حداقل روزی یک‌بار سطح حمام و توالت را ضدعفونی کنید. ابتدا از صابون یا شوینده خانگی به‌صورت منظم برای تمیز کردن استفاده‌شده و پس از شستشو باید از ضدعفونی‌کننده خانگی معمولی حاوی ۱ درصد هیپوکلریت سدیم استفاده شود.

از دستکش و ماسک یک‌بارمصرف استفاده کنید

دکتر میرزایی با اشاره به اینکه از ماسک و دستکش استفاده مجدد نکنید بیان داشت: هنگام تمیز کردن سطوح یا دست زدن به لباس یا ملافه‌های آلوده به مایعات بدن باید از دستکش و لباس محافظ (به‌عنوان‌مثال پیش‌بند پلاستیکی) استفاده شود. بسته به موقعیت می‌توان از دستکش‌های کمکی یا یک‌بارمصرف استفاده کرد.

وی تصریح کرد: پس از استفاده، دستکش‌های بهداشتی باید با آب و صابون تمیز و با محلول هایپوکلریت سدیم ۱درصد شستشو شوند. دستکش‌های یک‌بارمصرف (به‌عنوان‌مثال نیتریل یا لاتکس) پس از هر بار استفاده باید از رده خارج شوند.

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: دستکش، ماسک و سایر مواد زائد تولیدشده در حین مراقبت در منزل باید قبل از دفع زباله‌های عفونی در داخل یک پاکت پلاستیکی قرار داده و سر آن را بسته و درون سطل آشغال با درپوش در اتاق بیمار قرار گیرند
.
دکتر میرزایی اظهار داشت: از قرار گرفتن سایر وسایل آلوده مانند مسواک، سیگار، ظروف غذا، ظروف، نوشیدنی‌ها، حوله‌ها، پارچه‌های شستشو یا ملافه‌ها در محیط نزدیک بیمار خودداری کنید.

بیمار پس از برطرف شدن علائم حداقل دو هفته دیگر باید در قرنطینه خانگی باقی بماند

وی افزود: بیماران خفیف تایید شده که در منزل تحت مراقبت هستند تنها زمانی اجازه خروج از منزل را دارند که حداقل دو نمونه  تهیه‌شده از حلق بیمار با فاصله زمانی حداقل ۲۴ ساعت از هم با استفاده از آزمایش PCR منفی شود. در مواردی که آزمایش امکان‌پذیر نیست WHO توصیه می‌کند بیماران تأیید شده پس از برطرف شدن علائم حداقل دو هفته دیگر در قرنطینه خانگی باقی بمانند.
دکتر میرزایی توصیه کرد: شستشوی دست قبل از پوشیدن دستکش و بعد از خارج کردن دستکش ضروری است.

نظرات

ارسال نظر

این خبر برای شما تهیه شده است لطفا نظرتان را بیان کنید.

یادداشت سایت

متن