بروز شده در : جمعه 7 اردیبهشت 1403 ساعت 10:44 قبل از ظهر

آخرین اخبار

کد خبر: 47254
تعداد نظرات:بدون نظر
تاریخ انتشار:سه شنبه 11 اردیبهشت 97 11:48 ق.ظ

چرا باید فرمانداری کنگان، فرمانداری ویژه اعلام شود؟

ثلاث- چالش های پیش روی شهروندان و مسئولین این شهرستان فراتر از بحث های معمولی وروزمره ی بسیاری از شهرستانهای دیگراست. سالهای مشقت باری با رویکرد سریع توسعه ی صنعتی شدن منطقه با محوریت کنگان پشت سرگذاشتیم

چرا باید فرمانداری کنگان، فرمانداری ویژه اعلام شود؟

چالش های پیش روی شهروندان و مسئولین این شهرستان فراتر از بحث های معمولی وروزمره ی بسیاری از شهرستانهای دیگراست. سالهای مشقت باری با رویکرد سریع  توسعه ی صنعتی شدن منطقه با محوریت  کنگان پشت سرگذاشتیم .

منتخبین بصورت اعم  بعنوان نماینده درمجلس و شورا ی اسلامی و از طرفی کارگزاران ومسئولین متعدد ی  را تجربه کردیم که هرکدام بنوعی وبفراخور حال خود وشرایط روز ، شعارها و عناوینی را برای فعالیت خود  وعبور از چالش های بزرگ استثنائی منطقه وکنگان برگزیدند. اما واقعیت امر این است که  اغلب این شعارها و بهتر بگویم اکثر تلاش ها  کمتر راه بجائی برده است.؟!
دولت های چند دوره گذشته تا بحال در رقابت  با  کشور قطر برای برداشت سهم گازی کشورمان، کمتر توانستند یا خواستند بحث زیر ساخت ها و پیوست های فرهنگی واجتماعی صنعتی شدن منطقه را  جامعه ی عمل بپوشانند و بدون تعارف بگوئیم درنهایت این شدیم  وهستیم که همه می بینیم  ….
و اما اگر ما با تحمل همه ی هزینه های تلخ و سخت و شاید اینطور که پیداست از نظر بسیاری هیچ مزیتی و حق میزبانی نداشتیم؛  ولی  کارگاهی فعال و  آزمایشگاه مناسب و میدان تجربه ی وسیع  صرفاً بعنوان مثال حداقل برای “پارس شمالی” و سایر پروژه ها و طرح های ملی صنعت نفت و گاز بودیم.
مختصر اینکه دولتها می آیند و می روند و تنها تاسیسات گاز وپتروشیمی ولایه های نفتی محدوده انرژی پارس جنوبی و درآمد سرشار آن را “ویژه “می بینند و نه  مطالبات و اهداف توسعه ی همه جانبه مردم محروم بومی آن را.
دراین قسمت می خواهم اشاره کوتاهی به “طرح آمایش نواحی تاثیرپذیر از حوزه گازی پارس جنوبی” بعنوان سند بالا دستی مصوبه هیات وزیران درسال ۸۴ داشته باشم که تا حدی برآمده از نیازمندی های مطرح شده بوسیله فعالان  اجتماعی در آن سالهای دور پیرامون توسعه ی شانه به شانه میادین گازی در کنار زیرساختهای منطقه بود. اما  ضرورت های مطرح شده  اغلب مورد غفلت قرار گرفته و همچنان جا دارد که مورد اهتمام تصمیم سازان وتصمیم گیران  قرارگیرد:
طرح آمایش نواحی تاثیرپذیر از حوزه گازی پارس جنوبی
شماره‌ : .۱۴۸۸۲ت‌۳۲۳۸۸هـ
تاریخ : ۱۳۸۴٫۰۴٫۲۶
…. ماده ۱۷ـ وزارت کشور موظف است اقدامات ذیل را به انجام برساند:…د – فرمانداری‌ها و بخشداری‌های واقع در محدوده اولویت اول (مذکور در ماده (۳) این
تصویبنامه ) را ویژه اعلام نماید و آیین‌نامه و ضوابط مربوط به حیطه اختیارات و
مسئولیتهای آنها را ظرف ۶ ماه پس از ابلاغ‌این تصویبنامه تهیه و پس از تایید شورای عالی اداری به اجرا بگذارد.(ماده ۳ـ سیاستهای آمایش درخصوص توزیع جمعیت مرتبط با فعالیتهای پارس جنوبی‌، بهترتیب‌اولویت تقویت و تجهیز ساختارهای موجود مراکز جمعیتی تا حد پذیرش سقف جمعیتی
مناسب‌،شکل‌گیری نواحی شهری جدید در اطراف مراکز شهری موجود و ایجاد شهرهای جدیدمی‌باشد.

اما هدف از طرح چند باره این موضوع در اینجا چیست؟ واقع امراین است که  زمینه رودروئی قوی با چالش ها و غلبه بر مشکلات در شهرستان ما در ابعاد مختلف تنها (در پروسه سازمانی موجود)  از طریق یک فرمانداری و بخشداری “معمولی” قابل رفع شدن نیست. توضیح اینکه معضلات تحمیلی وتحقق  اهداف لازم استثنانی  به دایره ی اختیارات وسیعتر و با نگاه ویژه و به بازبینی حیطه ی ابتکار عمل و با تعریف شرح وظایف متقابل با رویکرد صنعتی شدن منطقه و اهداف شهرستان  و  برای مثال در بحث اشتغال و آلاینده ها و توسعه ی زیر ساختها  و توسعه منابع انسانی ، پیگیری تعامل با شرکت های بزرگ اقماری فعال درمنطقه، نیاز مبرم دارد باید بدون رودربایستی گفت : که نگاه معمولی مدیران ارشد وزارت نفت و شرکت به فرمانداری ما نگاهی همسطح نیست و چه بسا نگاهی از بالا به پائین و دیدی “عمودی “باشد؟! که این نکته ی تلخ قابل لمس بوده و تاریخچه طرح موارد مهم شهرستانی  در سیر تحولات اجتماعی واقتصادی آن را نشان داده است و دست به عصا حرکت کردن کارگزاران ارشد شهرستان وهمکاران شان  در درخواست های مختلف این دستگاه که نماینده دولت خوانده می شود در عرصه های متنوع  ازطرف مدیران و دست اندرگاران گاز وپتروشیمی به بهانه و توجیهات ناباورانه کنار گذارده می شود.

از سوئی در توجه به این  مهم لازم است که نگاه فرمانداری نیز به سمت توسعه ی دایره فکری و عرصه میدانی عملکردی حرکتی بالنده وپویا  باشد ودر کنار آن نماینده مجلس و هرکاندیدی که می خواهد برای مردم منطقه کار کند و خود را مطرح کند می بایست از لیست جناح و گروه و دولت خارج شده و بصورت واقعی در لیست مردم حوزه انتخابیه قرار گیرد.
درپایان  برای پیگیری  موضوع مهم “فرمانداری ویژه ” کنگان ضرورت دارد: همه ی نخبگان دلسوز از مرکز کشور تا مرکز شهر، فرهیختگان و توده مردم شهرستان  با همصدائی یکپارچه  و منسجم این خواسته بحق را  در قالب طرحی حساب شده دنبال کنند؛ زیرا محقق شدن آن  صد البته با لحاظ ساز و کارهای  دقیق مطالعه شده ، گامی بلند بسوی توسعه وپیشرفت همه جانبه ی کنگان عزیز خواهد بود…

عبدالمجید اورا . نجوا کنگان

برچسب ها: ,

اخبار مرتبط

  • مطلب مرتبطی پیدا نشد.

نظرات

ارسال نظر

این خبر برای شما تهیه شده است لطفا نظرتان را بیان کنید.

یادداشت سایت

متن