بروز شده در : دوشنبه 17 اردیبهشت 1403 ساعت 10:31 بعد از ظهر

آخرین اخبار

کد خبر: 49082
تعداد نظرات:بدون نظر
تاریخ انتشار:یکشنبه 31 تیر 97 4:41 ب.ظ

گرمازگی را چطور از خود دور کنیم/ در فصل تابستان چه بخوریم؟

ثلاث- با شروع فصل تابستان، دمای هوا رو به افزایش می رود و با افزایش دمای محیط دمای بدن نیز بالا می رود،

به گزارش ثلاث، «رضیه شناور» گفت: با شروع فصل تابستان، دمای هوا رو به افزایش می رود و با افزایش دمای محیط دمای بدن نیز بالا می رود، بنابراین دستگاه های مختلف بدن برای خنک کردن و حفظ دمای درونی بدن در دامنه طبیعی، فعالیت های مضاعفی را انجام می دهند که حاصل آن «تعریق» است.

او با بیان اینکه در فرآیند تعریق، علاوه بر آب، مقدار زیادی املاح و ویتامین هم دفع می شود، افزود: همین امر باعث به هم خوردن تعادل الکترولیت های بدن می شود؛ به همین دلیل با افزایش هر درجه سانتیگراد دمای محیط، متابولیسم پایه و نیاز به انرژی، بیشتر می شود و اگر دمای هوا در حدی باشد که مکانیسم تعریق در خنک کردن بدن موثر نباشد، شخص دچار گرمازدگی شده است.

نشانه های گرمازدگی

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه شیراز، نشانه های گرمازدگی را شامل احساس ضعف و خستگی، افزایش درجه حرارت بدن، قرمزی پوست، پوست گرم و خشک، خشکی لب ها، نبض تند، تنفس سریع، سردرد، تهوع، عدم هوشیاری عنوان کرد که در صورت تغییر نکردن این وضعیت، ممکن است فرد به کما برود و مرگ اتفاق بیافتد.

«شناور» ادامه داد: در شروع کم آبی، فرد احساس تشنگی می کند اما ادامه یافتن کم آبی، بی اشتهایی، ضعف، تهوع و سایر نشانه ها را به همراه دارد، بنابراین لازم است تا حد امکان، کمتر در معرض هوای گرم به ویژه تابش مستقیم نور آفتاب قرار گیریم و در صورتی که مجبور به فعالیت در فضای باز هستیم نیز از کلاه، لباس سبک، کرم ضد آفتاب و پوشش کامل بدن استفاده کنیم؛ همچنین نوشیدن هشت لیوان آب و مایعات در روز، ضروری است.

نوشیدنی های کافئین دار و گرمازدگی

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه شیراز، تاکید کرد: نوشیدنی هایی مانند قهوه و نوشابه های گازدار که دارای کافئین هستند، جایگزین مناسبی برای آب نیستند و توصیه نمی شوند.

شناور در ادامه گفت: مهم ترین املاحی که همراه با آب در فرآیند تعریق از بدن دفع می شوند سدیم، پتاسیم و منیزیوم است؛ بنابراین استفاده از منابع سرشار از پتاسیم شامل میوه ها و سبزی هایی مانند موز، هندوانه، طالبی، مرکبات، آلو، توت فرنگی، خیار، سبزی های برگ سبز، قرمز و بنفش مانند اسفناج، چغندر، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، هویج، لوبیا و غذاهای با طبع سرد مانند غذاهای دریایی، بیشتر توصیه می شود.

مصرف مواد قندی در تابستان

او افزود: مواد غذایی دارای قند و چربی زیاد به دلیل اینکه فاقد آب هستند و متابولیسم را افزایش می دهند، بهتر است در فصل تابستان کمتر مصرف شوند.

دیگر توصیه این کارشناس ارشد تغذیه، پرهیز از رژیم های غذایی با میزان بالای پروتئین به ویژه در فصل گرما بود.

«شناور» در این زمینه توضیح داد: مصرف بیشتر از نیاز پروتئین به ویژه از نوع حیوانی، علاوه بر دیگر زیان ها، نیاز بدن به آب را افزایش می دهد.

او افزود: در صورت مشاهده فردی که دچار گرمازدگی شده، او را به منطقه خنک و زیر سایه منتقل کنید و اگر این اقدامات موثر نبود، استفاده از وان آب سرد، دوش گرفتن و پاشویه با آب سرد، نوشیدن مایعات زیاد و خنک و دارای نمک و در نهایت انتقال به بیمارستان توصیه می شود.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت این دانشگاه گفت: اگرچه هنگام گرما تمایل به نوشیدن مایعات بسیار خنک زیاد است، اما نوشیدن آب یخ ممکن است در زمان مصرف باعث رفع تشنگی شود و عوارض گوارشی را به همراه دارد.

او با اشاره به میزان آب بدن بانوان که بیشتر از آقایان است، اضافه کرد: بنابراین زنان کمتر از مردان در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند، اما مادران شیرده به دلیل تولید شیر باید دست کم یک و نیم تا دو لیتر آب بیشتر از نیاز معمول، مصرف کنند.

«شناور» یادآور شد: بیش از ۹۰ درصد حجم بدن نوزادان آب است، در حالی ‌که این میزان در بزرگسالی به ۵۵ درصد کاهش پیدا می‌کند، بنابراین بیشتر تحت‌ تاثیر آسیب ‌های ناشی از بی‌ آبی، کم‌ آبی یا دهیدراتاسیون قرار می‌گیرند، تا حدی که ممکن است منجر به مرگ آنان شود، بنابراین باید رعایت این نکات در مورد کودکان بیشتر مورد توجه قرار گیرد

برچسب ها: , ,

نظرات

ارسال نظر

این خبر برای شما تهیه شده است لطفا نظرتان را بیان کنید.

یادداشت سایت

متن