ثلاث – فاطمه صفایی کارشناس آشپزی : جهت معرفی و ارائه آداب و رسومات و مواد غذایی بومی محلی جنوب کشور خدمت شما هستم با طرز تهیه یک نوع سوپ برای فصل زمستان که آن را تهیه کنید و در کنار خانواده لحظاتی سرشار از آرامش را سپری کنید…
ثلاث – فاطمه صفایی کارشناس آشپزی در گفتگو با هفته نامه ثلاث جنوب : جهت معرفی و ارائه آداب و رسومات و مواد غذایی بومی محلی جنوب کشور خدمت شما هستم با طرز تهیه یک نوع سوپ برای فصل زمستان که آن را تهیه کنید و در کنار خانواده لحظاتی سرشار از آرامش را سپری کنید…
این سوپ با لِلک تهیه میشه که در بعضی مناطق استان بوشهر مثل دیلم و کنگان و دیر اون رو بنام گمنه میشناسن. للک یا گمنه از آسیاب گندم تهیه میشه. در زمان قدیم که قوت غالب مردم منطقه نان بود، للک هم یکی از ارکان اصلی سفرههای نیاکان ما بوده که در دوره جدید تقریباً برای کودکان و نوجوانان و نوعروسان ما ناشناخته هست و تمایلی به پخت و خوردن این غذا نشون نمیدن؛ اما این سوپی که آموزش اون رو خدمتتون ارائه خواهم داد امتحانش رو پس داده و کسانیکه با للک (گمنه) مشکل داشتن الان از طرفداران پر و پا قرصش هستن…با اندکی خلاقیت میشه غذاهای بومی محلی رو به نفع سلیقه ی فرزندانمون تغییر داد و آنها را از فست فود کمی دور کرد.
حالا میریم سراغ معرفی مواد و طرز تهیه یک سوپ خوشمزهی بینظیر…
مواد لازم جهت تهیه سوپ للک (گِمنه) برای ۵ نفر:
للک (گمنه): یک پیمانه
گوشت قرمز بدون استخوان: ۲۵۰ گرم درشت خردشده
پیاز نگینی خردشده دو عدد متوسط
سبزی تازه شامل: شوید ۱۰۰ گرم و یک قاشق شوید خشک
ذرت یا نخودفرنگی: نصف پیمانه
گلکلم نگینی خردشده: ۲۰۰ گرم
ادویه شامل زردچوبه، پودر لیمو، کاری و نمک به میزان لازم
آبغوره: نصف فنجان
پیاز را نگینی ریز خرد میکنیم و میذاریم با یکی دو قاشق روغن سرخ بشه بعد گوشتها رو اضافه میکنیم تفت میدیم و ادویهجات رو بدون نمک اضافه کرده و اجازه میدیم گوشت و پیاز کاملاً تفت بخورن و ادویهها به مواد طعم بدن. شوید خردشده را اضافه می کنیم و یک قاشق هم شوید خشک که داشتیم اضافه میکنیم. شوید خشک عطر و بوی خاصی به سوپ ما میده لطفاً حذف نکنید. وقتی گوشت ما با سبزیجاتمون حسابی تفت خورد ۵ لیوان آب اضافه میکنیم و گوشت را حدود ۳ ساعت حسابی میپزیم در این فاصله اگر دیدیم آبگوشت کمه آب اضافه میکنیم.
وقتی گوشت پخت در اواخر پخت گوشت گلکلمهای نگینی رو اضافه کنید. گوشت رو تست کنید؛ دیدید خوب پخته از قابلمه دربیاورید و گوشتها رو ریشریش کنید و به قابلمه برگردونید در این مرحله نمک و آبغوره را اضافه کنید و یک پیمانه للک را به مواد درحال پخت اضافه کنید و خوب هم بزنید. نکتهای که باید بگم خدمتتون و کدبانوهای عزیز حتماً میدونن اینه که پخت للک آب میبره؛ یعنی زود آب رو به خودش میکشه و سفت میشه؛ پس مواظب باشید سوپ شما سفت نشه در ضمن خیلی آبکی هم نباشه. للک را که اضافه کردید، ربع ساعت بعد، نخودفرنگی یا ذرت کنسروی را هم اضافه کنید.
نیم ساعت سوپ شما باید بپزه و مواد آن نیز خوب هم زده بشن؛ آب سوپ شما سلیقه ایه؛ یکبار بپزید اندازه مواد دستتون میاد. امیدوارم این سوپ خوشمزه رو بپزید و کنار خانواده در محیطی آرام نوش جان کنید./ منبع: هفته نامه ثلاث جنوب
متن
بسام کریمی- من بی ثوادم و این مهمترین ...
مش مختار گفت: چته ملا مُنگ الدین اول ...
ندارد روغنی فانوس فرهنگ در این ...
از آسانسور که برگردند برمی گردند ...
بسام کریمی: وقتی در سال ۲۰۱۶ میلادی ...
یه صبح دیگه و یه سلام دوباره به همه شما ...
بسام کریمی (هامور) و اما امروزه ...
خب حضار گرانقدر... همه شما با بیوگرافی ...
ایهاالناس... دولتمردان گرام، سران ...
آقا من اعتراض دارم… یعنی نه تنها من ...