بروز شده در : جمعه 7 اردیبهشت 1403 ساعت 10:44 قبل از ظهر

آخرین اخبار

کد خبر: 55612
تعداد نظرات:بدون نظر
تاریخ انتشار:جمعه 28 تیر 98 3:50 ب.ظ

مروری بر زندگی پدر شهید عاشوری

۵۰ سال روضه خوانی همراه با فعالیت های انقلابی و اجتماعی شیخ عباس عاشوری

ثلاث- ۵۰ سال روضه خوانی همراه با فعالیت های انقلابی و اجتماعی مرحوم شیخ عباس عاشوری ، از وی یک الگوی بزرگ برای استان بوشهر خواهد ساخت.

” الَّذی خَلَقَ الْمَوْتَ وَ الْحَیاهَ لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً وَ هُوَ الْعَزیزُ الْغَفُورُ *

” همان که مرگ و زندگى را آفرید تا شما را بیازماید و مشخص کند که کدامتان نیکوکارترید; و اوست آن مقتدرِ شکست ناپذیرى که آمرزنده گناهان شماست .”

 

به گزارش ثلاث، قبل از ظهر امروز، حاج شیخ عباس عاشوری، پس از تحمل یک دوره بیماری، دار فانی را وداع گفت.

ضمن تسلیت محضر حجت الاسلام و المسلمین، محمدصادق عاشوری، امام جمعه بندر سیراف و خانواده و بستگان وی، برای آن مرحوم، غفران الهی را مسالت داریم.

 

شیخ عباس عاشوری، بزرگ خاندان آل عاشور، هم رزم شهید شیخ ابوتراب عاشوری و پدر شهید محمد عاشوری، نقش موثری در تاریخ سیاسی، اجتماعی و دینی مذهبی کنگان، قبل و مخصوصا پس از انقلاب داشت.

 

شیخ عباس عاشوری قریب نیم قرن، روضه خوان و ذاکر اهل بیت بوده است و این کار را با افتخار در استان بوشهر( عمدتا کنگان) و کشور بحرین انجام داده است.

برخی اقدامات شیخ عباس عاشوری:

موسس حوزه علمیه کنگان( اولین رئیس حوزه علمیه برادارن کنگان)، همکاری و تعامل با شهید مدنی در مدت تبعید ایشان در کنگان( قبل از انقلاب)، رئیس دادگستری شهرستان کنگان، رئیس بنیاد شهید شهرستان کنگان، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره )شهرستان کنگان، مسئول بنیاد امور مهاجرین استان بوشهر، رئیس دادگستری برازجان و قاضی دادگاه انقلاب بوشهر، بخشی از فعالیت های شیخ عباس عاشوری در زمان قبل و بعد از انقلاب اسلامی است.

 

متن زیر، مصاحبه خبرنگار ثلاث با ( مرحوم) حاج شیخ عباس عاشوری است:

 

 ۵۰ سال افتخار روضه‌خوانی تا مردم قدرشناس / ۸ سال منبرداری در بحرین

به گزارش ثلاث ؛ وی در سال ۴۲ به علت فعالیت انقلابی در خصوص توجه بیش از حد حکومت ستم شاهی به بیگانگان در قبال بی احترامی به روحانیت و امام خمینی(ره)، بازداشت و توسط شهربانی آن زمان در شهر قم ممنوع‌البقاء شد.

حجت الاسلام عاشوری پس از این اتفاق، فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی خود را به صورت گسترده تری در کنگان ادامه داد که در این مطلب کوتاه مجال عنوان کردن همه این فعالیت های انقلابی نیست.

وی اولین روضه خود را در سن ۱۱ سالگی خواند و به علت علاقه شدید به اهل بیت و به خصوص امام حسین (ع) پس از بازگشت از شهر قم در سن ۱۷ سالگی در روستایی در نزدیکی جمرک به منبر رفت و سال های پس از آن نیز روضه خوانی خود را در شهر کنگان ادامه داد.

به گفته یکی از معتمدین ( سالمند) شهر کنگان،  وقتی مردم برای نخستین بار روضه ایشان را شنیده اند، به شکل شگفت آوری تحت تاثیر قرار گرفتند.

 

هشت‌ سال منبرداری در کشور بحرین

صدای گیرای وی در روضه خوانی باعث شد که نام وی خیلی زود بر سر زبان ها بیافتد و هر سال بر مشتاقان شنیدن روضه اباعبدالله الحسین و یاران با وفایش از زبان این روضه خوان، بیشتر شود تا جایی که روضه های این محب اهل بیت در بین مردم به ” روضه شیخ عباس” مشهور شد.

آوازه شیخ عباس عاشوری از مرزها نیز فراتر رفته بود.  وی به مدت هشت سال متوالی در کشور بحرین روی منبر می رفت و برای محبان اهل بیت عصمت و طهارت در آن منطقه، روضه خوانی می کرد.

 

ناتوانی جسمی باعث پایان روضه‌خوانی اهل بیت شد

وی پس از سالها روضه خوانی، به دلیل ناتوانی جسمی، دیگر نتوانست روضه خوانی کند. آخرین روضه خوانی مرحوم شیخ عباس عاشوری به ۱۳ سال قبل برمی گردد.

دو برادر دیگر وی به نام حجت الاسلام غلامحسین عاشوری به عنوان قاضی در بوشهر و حجت الاسلام صادق عاشوری  به عنوان امام جمعه سیراف نیز قدم در راه وی که همان روضه خوانی است گذاشته اند.

 

گفتگو با شیخ عباس عاشوری

حجت الاسلام عباس عاشوری در خصوص پیام کربلا و اربعین حسینی به خبرنگار ثلاث گفت: هدف و قصد بنی امیه بر این بود که مردم را برده خود کنند. آنها منکر قرآن، ولایت و رسالت شده بودند و ادعا داشتند که حکومت تشریعی از آن ماست.

وی افزود: شیعیان با اشک و گریه هایشان علت بقا و راز ماندگاری واقعه کربلا بودند.

الگو و روش‌های جدید در مداحی اهل بیت شایسته نیست

این روضه خوان اهل بیت با بیان اینکه الگو و روش‌های جدید در مداحی اهل بیت( علیهم السلام) شایسته نیست، اظهار داشت: روش های جدیدی که نام مدل و الگو را با خود در مداحی اهل بیت به یدک می کشند، ناپسند است و الگو باید فقط پیامبر باشد.

حجت الاسلام عاشوری در ادامه یادی از فرزند شهیدش کرد و گفت: فرزند بزرگم در سن ۱۶ سالگی در حالی که بسیار شجاع و رشید بود در منطقه عین الخوش تپه ۱۷۵ به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

وی گفت: در زمان گذشته، کتاب، حوزه و دانشگاه در حد امروز وجود و گسترش نداشت و سیاست آن زمان نیز بر این بود که قصد بر بی سوادی مردم داشتند و اجازه چاپ به کتب مختلف نمی دادند و باید فرهنگ و ظرفیت جماعه بالا باشد تا وعاظ و خطبا نیز بتوانند مطالب بیشتری را به مردم انتقال دهند.

حجت الاسلام عاشوری با اشاره به برخی از فعالیت هایی که در اوایل انقلاب انجام داده بود گفت: در سخنرانی که در تهران به عنوان قائم مقام استاندار تحت عنوان مقدمات خلیج فارس حضور یافتم و طرح آباد سازی و تغییر آب و هوای شهرهای جنوبی کشور و چندین پروژه دیگر را در آن نشست مطرح کردم که مورد توجه افراد شاخصی نظیر دکتر چمران قرار گرفت و سخنرانی من به صورت یک کتابچه چاپ شد.

وی در پایان گفت: به عنوان حرف آخر امیدوارم شهرستانی بیش از پیش آباد ، داشته باشیم و از مسئولین خواستارم از هیچ تلاشی برای این مهم، دریغ نکنند.

ثلاث: از مردم و مسئولین شهرستان کنگان انتظار می رود پس از این همه خدمات ریز و درشت از سوی چنین افرادی که به عنوان یک الگو در این اجتماع تلاش می کنند، از آنها به نیکی یاد شود تا زمینه برای پرورش چنین افرادی در آینده آماده شود.

 

.

.

 

اخبار مرتبط

نظرات

ارسال نظر

این خبر برای شما تهیه شده است لطفا نظرتان را بیان کنید.

یادداشت سایت

متن