بروز شده در : جمعه 7 اردیبهشت 1403 ساعت 10:44 قبل از ظهر

آخرین اخبار

کد خبر: 64356
تعداد نظرات:بدون نظر
تاریخ انتشار:جمعه 6 فروردین 00 10:36 ب.ظ

توصیه های تغذیه ای برای کاهش برخی عوارض گوارشی سرطان

ثلاث-بیماران مبتلا به سرطان در طول دوره درمان و حتی قبل از تشخیص به بیماری، ممکن است بی اشتهایی، سیری زودرس و کاهش مصرف غذا را گزارش دهند. تغییر در احساس چشایی و بویایی نیز از عوارض معمول این بیماری است.

بیماران مبتلا به سرطان در طول دوره درمان و حتی قبل از تشخیص به بیماری، ممکن است بی اشتهایی، سیری زودرس و کاهش مصرف غذا را گزارش دهند. تغییر در احساس چشایی و بویایی نیز از عوارض معمول این بیماری است. در ادامه به راهکارهای تغذیه ای کنترل کننده این عوارض اشاره می شود:

تغییر احساس چشایی یا بویایی

• مواد غذایی به صورت خنک مصرف شود.

• از چاشنی ها و ادویه ها استفاده شود.

• در صورت احساس طعم فلزی در دهان، از ظروف پلاستیکی استفاده شود.

• آب مصرفی با لیمو یا سایر گیاهان معطر شود.

• منابع پروتئینی غیر گوشتی مانند لبنیات یا حبوبات انتخاب شود.

• بهداشت دهانی (به عنوان مثال شست و شوی مکرر دهان) رعایت شود.

بی اشتهایی یا کاهش اشتها

• وعده های غذایی و میان وعده ها به صورت کم حجم، مغذی و مکرر استفاده شود.

• غذاهای غنی از مواد مغذی در دسترس باشد و به صورت منظم میان وعده مصرف شود.

• مصرف مواد غذایی در زمان هایی که بهترین احساس وجود دارد، به بالارتین میزان رسانده شود.

• وعده ها و میان وعده ها در فضایی دلپذیر خورده شود.

• به خوردن غذا به عنوان بخشی از مرحله درمانی نگریسته شود.

• به جای انتظار برای گرسنگی، بر اساس ساعت غذا میل شود.

• مایعات بین وعده های غذایی (نه به هنگام وعده های غذایی) مصرف شود.

• به غذاهای مورد علاقه، پروتئین و چربی اضافه شود.

• تا جایی که توانایی وجود داشته باشد، فعالیت بدنی سبک انجام شود.

تهوع و استفراغ

• وعده های غذایی و میان وعده های کم حجم و مکرر میل شود.

• مایعات به صورت خنک یا هم دما با دمای اتاق و به صورت جرعه جرعه نوشیده شود.

• از مصرف غذاهای پرچرب، ادویه دار یا بیش از حد شیرین خودداری شود.

• از مصرف غذاهایی که بوی قوی دارند، همچون ماهی یا تخم مرغ خودداری شود.

• در روزهای تعیین شده برای درمان، غذاهای نرم و با هضم آسان استفاده شود.

• تا ۳۰ دقیقه پس از صرف غذا دراز کشیده نشود.

• استفاده از چای زنجبیل یا به کار بردن تکنیک های آرامش بخشی در نظر گرفته شود./ف.نوروزی فرد

«مهسا موذن» دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

برچسب ها: , , ,

نظرات

ارسال نظر

این خبر برای شما تهیه شده است لطفا نظرتان را بیان کنید.

یادداشت سایت

متن