بروز شده در : جمعه 7 اردیبهشت 1403 ساعت 10:44 قبل از ظهر

آخرین اخبار

کد خبر: 18337
تعداد نظرات:بدون نظر
تاریخ انتشار:چهارشنبه 31 تیر 94 10:32 ق.ظ

زمان آغاز صید میگو در بوشهر اعلام شد/ قیمت تعیین نمی کنیم

مدیرکل شیلات بوشهر از تعیین زمان آزادسازی صید میگو در آبهای استان خبر داد و گفت: ۱۲۰۰ قایق و ۴۳۰ لنج به این منظور وارد دریا خواهند شد. حسین بهمنیاری در گفتگو با «خلیج فارس» افزود: با توجه به بررسی های پژوهشکده میگوی کشور از مراکز جمعیتی این آبزی، زمان صید میگو در آبهای استان […]

مدیرکل شیلات بوشهر از تعیین زمان آزادسازی صید میگو در آبهای استان خبر داد و گفت: ۱۲۰۰ قایق و ۴۳۰ لنج به این منظور وارد دریا خواهند شد.

حسین بهمنیاری در گفتگو با «خلیج فارس» افزود: با توجه به بررسی های پژوهشکده میگوی کشور از مراکز جمعیتی این آبزی، زمان صید میگو در آبهای استان بوشهر از ۵ مردادماه تعیین شد.

بهمنیاری با اشاره به ممنوعیت تردد شناورهای استان که از ۱۵ تیرماه اعمال شده، ادامه داد: براین اساس مقرر شد که از بامداد ۵ مردادماه قایق ها برای صید میگو وارد دریا شده و به فاصله دو روز بعد نیز لنج ها دریا روی خود را آغاز کنند.

به گفته وی، برای دومین سال صید میگو برای کشتی ها ممنوع است و آنها فقط مجوز ترال میان سطحی برای صید ماهی یال اسبی را دارند.

این مقام مسئول درباره پیش بینی مدت زمان آزادسازی صید میگو و میزان آن هم به «خلیج فارس» گفت: پیش بینی می شود میزان صید میگو همانند سال قبل باشد، ضمن اینکه دوره زمانی آن هم با بررسی آیتم های مختلف و از سوی پژوهشکده میگو تعیین خواهد شد که احتمالا کمتر از ۴۵ روز خواهد بود.

پیش بینی صید میگوی دریایی بوشهر همانند سال قبل در شرایطی می باشد که پارسال طی ۵۰ روز تلاش صیادی، حدود ۹ هزار تن میگو در آبهای استان صید شد.

امسال برنامه ای برای نرخ گذاری میگو نداریم

نرخ میگو یکی از گلایه های همیشگی بوشهری ها در فصل صید این آبزی است، اما همه برنامه ها و وعده های ریز و درشتی که بارها در این خصوص مطرح شده، نتوانسته رضایت مردم را به دست آورد.

سال گذشته میانگین هر کیلو میگوی درشت در بوشهر از ۲۰ هزارتومان آغاز و تا ۲۵ هزارتومان هم رسید که با توجه به اینکه نیمی از وزن این آبزی شامل پوست و مواد دور ریز می باشد، عملا قیمت تمام شده هر کیلو میگو برای مردم نزدیک به دو برابر نرخ آن تمام می کرد که نسبت به کالاهای دیگر قیمت بالایی محسوب می شود.

نبود ضابطه مشخصی در نرخ گذاری، دست بسیاری از بوشهری ها را از خرید میگو کوتاه کرد تا استاندار بوشهر در نشست کارگروه تنظیم بازار در نیمه های فصل صید این آبزی اعلام کند: شناورها به محض توقف در اسکله ها باید ۳۰ درصد صید خود را با نرخ مصوب شیلات به خریداران عرضه کنند.

با این حال این وعده اجرا نشد یا میگوها با نرخ مصوب از اسکله خارج و در بازار با قیمت بیشتر عرضه شد تا این تصمیم نیز کارایی نداشته باشد، همان اتفاقی که مدیرکل شیلات بوشهر هم آن را تایید کرده و دلیلی برای عدم مداخله در قیمت میگو بداند.

حسین بهمنیاری در پاسخ به این سوال «خلیج فارس» که آیا برنامه ای برای نرخ گذاری و تنظیم بازار میگو دارید؟ تصریح کرد: به دلیل تجربه ناموفقی که سال گذشته رخ داد، امسال برنامه ای در این خصوص نداریم.

وی افزود: سال گذشته که شناورها ملزم به فروش درصدی از صید خود با نرخ مصوب شدند، تنها بخش کمی از جامعه هدف و مردم از این تصمیم رضایت داشتند، اما به دلیل نبود نیروهای کافی برای کنترل و نظارت یا عدم اعلام میزان صید واقعی توسط شناورها، این مداخله تجربه خوبی نبود.

مدیرکل شیلات با بیان اینکه چند نرخی شدن یک محصول زمینه تخلف و رانت را به وجود می آورد، از این رو بنای قیمت گذاری میگو در سال جاری را ندایم، ادامه داد: خوش بین هستیم که عرضه و تقاضا به گونه ای باشد که قیمت ها توسط بازار تعیین شود و نرخ گذاری دولتی.

گزارش «خلیج فارس» حاکی از آن است که طی هفته های گذشته عرضه میگویی که به صورت غیرمجاز از خوزستان یا شناورهای بی نام و نشان صید و در بازار بوشهر عرضه می شود، سقف قیمت این آبزی را به ۱۶ هزارتومان رسانده است.

اتفاقی که اخیرا اعتراض صیادان استان بوشهر را هم در پی داشته و آنها معتقدند طرح دریا بست و ممنوعیت تردد شناورها که از ۱۵ تیرماه اجرایی شده، به ضرر آنها تمام شده است.

از این رو باید منتظر ماند و دید با توجه به اینکه بخشی از خرید سالانه میگوی بوشهری ها از همین صیدهای غیرمجاز تامین شده، نرخ میگویی که در فصل مجاز صید می شود روی چه قیمت هایی خواهد ایستاد و آیا اشباع بازار از این آبزی و مدیریت خرید از سوی مردم، می تواند نرخ ها را متعادل تر کند؟

 

نظرات

ارسال نظر

این خبر برای شما تهیه شده است لطفا نظرتان را بیان کنید.

یادداشت سایت

متن