بروز شده در : جمعه 7 اردیبهشت 1403 ساعت 10:44 قبل از ظهر

آخرین اخبار

کد خبر: 50130
تعداد نظرات:یک نظر
تاریخ انتشار:سه شنبه 27 شهریور 97 4:07 ب.ظ

آیا نمک دریا می تواند مصرف خوراکی داشته باشد؟

ثلاث- عده ای بر این باورند که مصرف نمک دریا، برای بدن مفید است و شاهد تبلیغاتی در این زمینه هستیم، اما از نگاه علمی، این موضوع تایید نمی شود.

به گزارش ثلاث و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان خرم بید گفت: نمک دریا، نمک تصفیه نشده ای است که دارای انواع ناخالصی ها از جمله فلزات سنگین است که خطر سرطان زایی آن به اثبات رسیده است و علاوه برداشتن ناخالصی ها، دارای میزان اندک ید و یا حتی فاقد ید است که تاثیری در تامین این ماده برای بدن ندارد.

«لیلا یاری» با توضیح این مطلب که وزارت بهداشت، ظرف ۲۰ سال گذشته برای کاهش شیوع گواتر و اختلال های ناشی از کمبود ید، سیاست افزودن ید به نمک های خوراکی را در پیش گرفته است، افزود: در حال حاضر، تمامی کارخانه های تولیدکننده نمک خوراکی، موظفند ید را به میزان توصیه شده وزارت بهداشت، به نمک های خوراکی اضافه کنند؛ زیرا استفاده از نمک یددار تصفیه شده تنها راه رساندن ید به بدن برای انجام کارهای حیاتی وابسته به این ریز مغذی است.

او تاکید وزارت بهداشت بر مصرف نمک های یددار را با هدف تامین ید موردنیاز بدن عنوان کرد و هشدار داد: نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری مانند گواتر، ناهنجاری های مادرزادی، افزایش موارد سقط جنین و مرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کر و لالی مادرزادی و کاهش بهره هوشی همراه است.

این کارشناس تغذیه با اشاره به این باور غلط که نمک دریا می تواند املاح دیگر مانند منیزیم و کلسیم را تامین کند، یادآور شد: نمکی که باید روزانه مصرف شود، کمتر از پنج گرم در روز است که مقدار کلسیم و منیزیم آن بسیار ناچیز است و هدف از توصیه به مصرف نمک های یددار، تامین ید موردنیاز بدن است.

«یاری» اضافه کرد: اغلب افراد سودجویی که سعی در ترویج مصرف نمک دریا دارند، نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته، بلکه موجب بازگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاری های مادرزادی و بسیاری پیامدهای زیانبار بهداشتی، هستند.

او در رابطه با اینکه نمک طعام، مشمول دریافت پروانه های بهداشتی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاریخ تولید و انقضا و همچنین استاندارد اجباری است، گفت: این گونه نمک های تصفیه شده یددار، فاقد فلزات سنگین مانند سرب، آرسنیک از عوامل ایجاد کننده سرطان و همچنین ناخالصی های محلول مانند گچ است که به دلیل سفید بودن، غیر قابل جداسازی است.

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان خرم بید ادامه داد: میزان محاسبه شده ید در نمک تصفیه شده سبب پیشگیری از بیماری گواتر و به دنبال آن پیشگیری از عقب ماندگی جسمی، ذهنی و سقط جنین می شود و تنها در صورتی نمک دریا می تواند مصرف خوراکی داشته باشد که در قالب استانداردهای موجود، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت را دارا باشد.

نظرات

  1. ناشناس says:

    به عرض سرکار خانم برسونید نمک ید دار شما هم شیمیایی بوده و ارزش غذایی ندارد و عوارض نامطلوبی به جا میذاره مثل بسیاری از مواد غذایی دیگه که همگی نشان استاندارد هم دارن ولی …..

ارسال نظر

این خبر برای شما تهیه شده است لطفا نظرتان را بیان کنید.

یادداشت سایت

متن