بروز شده در : پنجشنبه 20 اردیبهشت 1403 ساعت 7:18 بعد از ظهر

آخرین اخبار

کد خبر: 61483
تعداد نظرات:بدون نظر
تاریخ انتشار:پنجشنبه 13 شهریور 99 4:09 ب.ظ

کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی توضیح می دهد

آیا مضرات مربوط به نوشابه صحت دارد؟

ثلاث- همه ما از مضرات نوشیدنی به نام نوشابه آگاه هستیم. طبق آمار ثبت شده هر فرد ایرانی سالانه حدود ۴۲ لیتر نوشابه مصرف می کند که در مقایسه با مقیاس جهانی که برای هر فرد سالانه حدود ۱۰ لیتر است آمار بسیار وحشتناکی محسوب می شود.

 

همه ما از مضرات نوشیدنی به نام نوشابه آگاه هستیم. طبق آمار ثبت شده هر فرد ایرانی سالانه حدود ۴۲ لیتر نوشابه مصرف می کند که در مقایسه با مقیاس جهانی که برای هر فرد سالانه حدود ۱۰ لیتر است آمار بسیار وحشتناکی محسوب می شود.

 

 

از آنجائی که نوشابه مقدار زیادی قند در ترکیبات خود دارد، هیچگونه مصرف متعادلی برای آن وجود ندارد. بنابراین خود را با این جمله که «من فقط گاهی اوقات نوشابه می خورم» فریب ندهیم، زیرا حتی با خوردن مقدار اندکی نوشابه مقدار زیادی قند را به بدن خود وارد می کنیم.

 

در ترکیبات این نوشیدنی از «آسپارتام» به عنوان قند استفاده می شود که این نوع قند می تواند باعث تشنج، ام اس، دیابت و برخی دیگر از بیماری ها می شود.

برخی افراد تصور می کنند که شیرین کننده های مصنوعی جایگزین خوبی برای قند است، اما خوب است بدانیم برخی از این شیرین کننده ها باعث بروز سرطان و ایجاد تومور در بدن می شود.

گاهی به این فکر می کنیم که چرا افرادی که مدتی نوشابه می خورند به آن اعتیاد پیدا می کنند و این نوشیدنی همراه همیشگی سفره آنها می شود؟ این اتفاق به دلیل وجود کافئین در ترکیبات این نوشیدنی است که باعث می شود این افراد مدام به سمت نوشابه جذب شوند.

کافئین موجود در نوشابه باعث عوارضی چون سرطان، فشار خون بالا و تپش قلب می شود، همچنین برای تولید این نوشیدنی از آب نامرغوب که دارای کلر و فلوراید است استفاده می شود.

این نوشیدنی به ظاهر خوشمزه فاقد هرگونه ارزش غذایی است و اگر توجه کرده باشید پس از نوشیدن آن احساس تشنگی شدیدی به وجود می آید که بخاطر وجود قند و کافئین بالاست، زیرا این دو ماده سبب کاهش آب بدن و همچنین پوسیدگی دندان ها و از بین رفتن آنها در صورت استفاده طولانی مدت می شود.

چند دقیقه بعد از خوردن نوشابه، قند بدن بسیار بالا می رود و کبد ناچار می شود این حجم از قند را به چربی تبدیل کند.

حجم زیاد شکری که در تهیه نوشابه به کار رفته است را اگر در یک لیوان آب حل کرده و میل کنیم باعث بروز حالت تهوع و استفراغ می شود، اما در نوشابه با استفاده از فسفریک اسید و برخی دیگر از طعم دهنده ها تغییراتی ایجاد می شود که خوردن این حجم از شکر را قابل تحمل می کند./۱۰۱

«عهدیه مرادی» کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

نظرات

ارسال نظر

این خبر برای شما تهیه شده است لطفا نظرتان را بیان کنید.

یادداشت سایت

متن