ثلاث- عسل یک ترکیب محلول در آب بسیار غلیظ قندی است که خواص ضد میکروبی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد.
به گزارش ثلاث و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: تصور غلط و رایج در ایران این است که عسل شکرک زده، سفت شده و رس کرده را تقلبی می دانند، برخی دیگر نیز رنگ عسل یا نحوه جریان آن هنگام ریخته شدن را ملاک تشخیص می دانند؛ در حالی که عسل طبیعی و خالص را تنها می توان در آزمایشگاه های مواد غذایی از انواع تقلبی تشخیص داد.
«الهام باباعلی» آسان ترین و مطمئن ترین راه تشخیص عسل طبـیعی را خرید از فروشگاه ها و اشخاص معتبر دانست که از سابقهفعالیت آنها در زنبورداری و یا تهیه و فروش عسل مطلع هستیم.
این کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی یادآور شد: عسل به دلیل دارا بودن مقدار بسیار اندک آب به سختی فاسد می شود و از همین روی نگهداری، انتقال و تجارت آن آسان است.
باباعلی با اشاره به اینکه عسل به شدت اسیدی است و نباید در ظروف فلزی نگهداری شود، توضیح داد: برای نگهداری عسل در حجم زیاد از ظروف استیل و گالوانیزه و برای مصارف خانگی ظروف شیشه ای، لعابی و سفالی مناسب است.
او اضافه کرد: ظرف عسل را نباید بدون درب در اتاق یا یخچال نگهداری کرد، زیرا عسل، آب موجود در ھوا را به خود جذب میکند و پس از مدتی، رقیق و آبکی می شود.
این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی افزود: عسل، بوھای خارجی را خیلی زود به خود جذب می کند، بنابراین نباید آن را نزدیک موادی چون پارافین، قیر، بنزین و ماهی های دودی نگه داشت.
باباعلی اضافه کرد: بهترین دما برای نگهداری عسل ۷ تا ۱۲ درجه سانتیگراد است و مدت زمان نگهداری از آن در دمای محیط در شرایط خشک و خنک، ۲ تا ۳سال است
متن
بسام کریمی- من بی ثوادم و این مهمترین ...
مش مختار گفت: چته ملا مُنگ الدین اول ...
ندارد روغنی فانوس فرهنگ در این ...
از آسانسور که برگردند برمی گردند ...
بسام کریمی: وقتی در سال ۲۰۱۶ میلادی ...
یه صبح دیگه و یه سلام دوباره به همه شما ...
بسام کریمی (هامور) و اما امروزه ...
خب حضار گرانقدر... همه شما با بیوگرافی ...
ایهاالناس... دولتمردان گرام، سران ...
آقا من اعتراض دارم… یعنی نه تنها من ...